Reparații! 174.000 de role de scoci comandate pentru a lipi submarinul Delfinul, acroșat de o navă

Incidentul petrecut în urmă cu câteva zile în Portul Constanța, când Fregata Maria a acroșat, fără să vrea, Submarinul Delfinul, a determinat autoritățile să bage adânc mâna în buzunar, pentru a acoperi reparațiile necesare celui mai important și totodată singurului submarin al flotei românești. Ca urmare, 174.000 de role de scoci au ajuns astăzi în portul Constanța, cu puțin timp înainte ca submarinul să se scufunde.

„Sperăm să fie suficiente, deși Delfinul este lovit destul de rău: ușa din dreapta e făcută praf, la fel și suspensiile dreapta față, parbrizul făcut țăndări. În orice caz, am achiziționat scoci de cea mai bună calitate. Eu l-am folosit săptămâna trecută să lipesc niște cutii folosite la mutat și nu s-a rupt aproape nici una, așa că e garantat să meargă și la Submarinul Delfinul”, spune Decebal Popescu, șeful Departamentului Submarine, din cadrul Forțelor Navale Române.

Delfinul a fost acroșat în urmă cu câteva zile de Fregata Maria, care circula regulamentar. „Nu l-am văzut, domnule, ce să fac dacă nu l-am văzut. Era parcat aiurea, la suprafață, unde ați mai văzut submarin la suprafață?”, a declarat atunci căpitanul Fregatei.

Scris de Luchian
10 august 2016 13:08
Citește mai mult despre: accident submarin

Alte articole

Vezi mai mult