Exemplu de onestitate rar întâlnit din partea unui ungur! Clujeanul István Sárkányi a găsit într-o dimineață un Ardeal pe jos și, fără să stea pe gânduri, l-a returnat imediat proprietarului de drept, România. Drept recompensă, ungurul a primit din partea României un kürtös kalács și o diplomă pe care scrie - nici mai mult, nici mai puțin - ”ungur onest”.

ungur_returnat_ardealul.jpg ”În mod normal, un ungur nu doar că n-ar returna de bunăvoie Ardealul, ci ar fi în stare chiar să-l fure de la România”, apreciază reputatul istoric Decebal Popescu. ”Și tocmai de accea gestul lui István Sárkányi este de o onestitate ieșită din comun. Este pur și simplu de necrezut. Cred sincer că István ar trebui să-și facă un control la cap, că e posibil să aibă o problemă medicală gravă, din moment ce a returnat de bunăvoie Ardealul.”

Ulterior s-a descoperit că ungurul nu a fost atât de onest pe cât se credea. La o verificare atentă a Ardealului s-a descoperit că din el lipsea statuia lui Matei Corvin din Cluj și castelul Bánffy din Bonțida. Abordat pe acest subiect, ungurul spune că n-a furat el statuia și castelul, ci că așa a găsit Ardealul pe jos, cu ele lipsă.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Wednesday, 23.11.2016 14:27 Social

National Cinematografic