Respect! Un ungur a găsit Ardealul pe jos, dar l-a returnat proprietarului de drept, România

Exemplu de onestitate rar întâlnit din partea unui ungur! Clujeanul István Sárkányi a găsit într-o dimineață un Ardeal pe jos și, fără să stea pe gânduri, l-a returnat imediat proprietarului de drept, România. Drept recompensă, ungurul a primit din partea României un kürtös kalács și o diplomă pe care scrie – nici mai mult, nici mai puțin – ”ungur onest”.

”În mod normal, un ungur nu doar că n-ar returna de bunăvoie Ardealul, ci ar fi în stare chiar să-l fure de la România”, apreciază reputatul istoric Decebal Popescu. ”Și tocmai de accea gestul lui István Sárkányi este de o onestitate ieșită din comun. Este pur și simplu de necrezut. Cred sincer că István ar trebui să-și facă un control la cap, că e posibil să aibă o problemă medicală gravă, din moment ce a returnat de bunăvoie Ardealul.”

Ulterior s-a descoperit că ungurul nu a fost atât de onest pe cât se credea. La o verificare atentă a Ardealului s-a descoperit că din el lipsea statuia lui Matei Corvin din Cluj și castelul Bánffy din Bonțida. Abordat pe acest subiect, ungurul spune că n-a furat el statuia și castelul, ci că așa a găsit Ardealul pe jos, cu ele lipsă.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
23 noiembrie 2016 12:11

Alte articole

Vezi mai mult