Restaurantele din Mamaia recunosc că ciorba e făcută din prosoape uitate pe plajă

Deși acest lucru era cunoscut de foarte multă lume având în vedere calitatea gastronomiei de pe litoralul românesc, abia anul acesta industria HORECA a recunoscut din ce este făcută, cu adevărat gustoasa ciorbă de burtă de la Mamaia. Proprietarii de restaurante au publicat rețeta secretă, respectiv așa numita „burtă” nu este altceva decât prosoape de pe plajă uitate de turiști tăiate în felii subțiri.

„Acest lucru asigură o paletă bogată de gusturi. Dacă cel care a folosit prosopul era mai gras, atunci și ciorba este mai grasă și nu mai trebuie atâta smântână, sau ceea ce credeți voi că este smântână, pentru că noi folosim spumă poliuretanică diluată cu apă de mare. Dacă prosopul a aparținut unui moldovean, atunci e ciorbă moldovenească de burtă, dacă a fost bănățean, ai ciorbă bănățeană. Practic vorbim de o simfonie de gusturi”, a povestit un cunoscut chef de la Mamaia care în extrasezon lucrează, ca mulți alții, ca hoț de mașini.

Vestea a surprins o parte din clienți care s-au arătat nemulțumiți că în aceste condiții o ciorbă costă atât de mult. „De ce nu ne oferă variante, de exemplu, eu am niște prosoape furate din Bulgaria, pot să le ofer pe ălea și să-mi vândă ciorba la cinci lei, că practic mai adaugă doar apă”, spune Iancu Dan, un român care insistă să-și petreacă concediul la Mamaia de ani de zile cu toate că există condiții mai bune chiar și în Coreea de Nord sau Somalia.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

6 iunie 2022 15:01
Citește mai mult despre: ciorba mamaia prosop

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult