Restaurantul hotelului Hilton a fost transformat într-un împinge-tava

Pentru că nu mai sunt suficienți clienți dispuși să dea 30 de lei pentru un espresso mic, celebrul restaurant de la parterul hotelului Hilton a fost transformat într-o cantină muncitorească.

 

Dacă în umă cu doi ani restaurantul Hilton încă era un simbol al opulenței și al rafinamentului, acum în sala de mese miroase numai a ciorbă de legume și a chifteluțe cu ceapă, iar numele restaurantului a fost schimbat în „Papa la Hilton.” Este o schimbare binevenită pentru muncitorii de la Apa Nova, care au lucrări în zona centrală a capitalei.

Managerul restaurantului, Valentin Camătă ne povestește cu mândrie despre succesul cantinei pe care o conduce: „Vesela o aveam deja, așa că doar am sudat niște gratii la o tejghea și am dat drumul la afacere. Avem mesele ocupate tot timpul, ciorba de legume curge șiroaie în pocaluri de argint iar piureul de cartofi e așa de bun că bucătăreasa ți-l pune direct în palmă. Și coada merge super-rapid, că ies scântei din tăvi când le împingi pe grătarul ăla.”

Când este prea aglomerat, clienții stau și unul în brațele altuia, numai să bage ceva la ghiozdan. „Mănâncă și ăia care au mâncat deja, că e mâncarea ieftină”, ne spune managerul de la „Papa la Hilton.” „Misiunea noastră e să oferim omului de rând o masă caldă, care să-i țină de foame toată ziua. Ne-am gândit și la niște sloganuri cu lipici la mase. Cel mai mult ne-a plăcut „umple mațul repejor” și „îmbalotează la repezeală ceva”, dar până la urmă am ales „bagă la ghiozdan cu Hilton”, că ne reprezintă mai bine.”

Heil Hilton!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
2 noiembrie 2010 16:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult