Rețea de falsificatori de hărți care susțin că Buzăul nu e în Moldova, destructurată de DIICOT

Procurori din Buzău ajutați de agenți ai serviciului de combatere a criminalității organizate și DIICOT au efectuat astăzi o serie de descinderi la mai mulți moldoveni din Buzău, membri ai unei rețele de falsificatori de hărți. Aceștia produceau materiale tipărite, dar și electronice, din care reieșea că Buzăul nu ar fi parte din Moldova.

„Gruparea acționa pe grupuri de Whatsapp, Telegram și pe rețele sociale unde insinuau că buzoienii nu ar fi moldoveni. Apoi prezentau o serie de hărți, evident manipulate electronic, din care reieșea această informație. Apoi, cine nu credea, era îndrumat spre un magazin online de unde puteai cumpăra aceste hărți false”, a explicat un procuror.

Știrile false au luat amploare în ultimii ani, ajutate și de explozia rețelelor sociale. Un sondaj realizat la comanda G4media a arătat o situație îngrijorătoare, respectiv aproape 54% din români cred că Buzăul nu este în Moldova în timp ce abia 35% au răspuns cu „nu știu ce este Buzău” sau „nu răspund la întrebări capcană”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

13 aprilie 2023 16:45
Citește mai mult despre: Buzau DIICOT Moldova

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult