Reţea de falsificatori de monede de 1 ban, anihilată de poliţiştii botoşăneni

După mai bine de 6 luni de filaj, poliţiştii botoşăneni au reuşit să anihileze o reţea locală de falsificatori de monede de 1 ban. Infractorii au intrat în atenţia poliţiştilor la sesizarea unui vânzător de la care membrii reţelei îşi cumpărau zilnic eugenii, pe care le achitau cu banii jos. “Tot timpul aveau bani la ei, niciodată nu i-am trecut cu datorie la caiet. Uneori îşi luau şi câte două eugenii fiecare”, le-a spus vânzătorul poliţiştilor.

Un alt detaliu care i-a dat de gol este faptul că monedele falsificare erau, într-adevăr, din oţel, ca cele emise de BNR, însă nu erau placate cu alamă, cum era firesc, ci cu nichel, exact ca monedele de 10 bani. “Falsificatori aşa idioţi n-am întâlnit până acum. Zici că-s vasluieni, nu botoşăneni”, a declarat şeful echipei de anchetatori.

Chiar dacă ancheta este în desfăşurare, din informaţiile adunate până acum de poliţişti reiese că prejudiciul creat prin plasarea de monede de 1 ban false pe piaţă este de aproape 20 de lei. În schimb, prejudiciul falsificatorilor este mult mai mare, din simplu motiv că falsificarea unei monede de 1 ban costă aproape 1 leu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
11 noiembrie 2011 16:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult