Reţea de hoţi de mingi care opera prin metoda „Dă-mi-o 5 minute”, destructurată de DIICOT

Forțele de ordine au intervenit la domiciliile mai multor cetățeni români care sunt suspectați că au sustras în ultimii doi ani mingi prin înșelăciune de la zeci de victime. Aceștia operau prin cunoscuta metodă „dă-mi-o și mie cinci minute”, luau mingea, făceau două duble și apoi fugeau cu ea.

Victimele erau lăsate la mâna sorții, trebuind să explice părinților cum au pierdut acea minge și fiind greu de crezut. „Am primit mai multe reclamații de la săraci cu privire la această metodă foarte populară în lumea interlopă cu pantaloni scurți. Vreau să vă zic că suntem cu ochii pe ei și avem toleranță zero”, a declarat procurorul Răducu Mariș, de la parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Copii.

În total au fost duși la sediul parchetului, aflat lângă grădinița numărul 14, peste șapte persoane acuzate de furt de minge. Procurorii au confiscat și numeroase obiecte folosite în efectuarea infracțiunilor, din păcate multe dintre ele dezumflate. Ministerul de stat a anunțat că va oferi familiilor afectate ace de seringă și pompe de bicicletă drept compensație pentru paguba suferită.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

13 aprilie 2021 17:06
Citește mai mult despre: DIICOT minge

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult