Reușită: colindătorii au strâns banii cu care să-l răsplătească pe Patriarh după ce-l vor colinda

Zilele din urmă au adus nu doar agitația specifică sărbătorilor de iarnă, ci și înghesuială la exchange-uri. Dacă altădată românii schimbau în lei euro primiți de la rudele din străinătate, anul ăsta a fost invers. Ultimele săptămâni au consemnat o penurie de euro, lumea grăbindu-se să-i cumpere masiv, ca să aibă cu ce să-l răsplătească pe Patriarhul Daniel după ce-l colindă.La rândul lor, bijutierii n-au mai prididit aurind în straturi groase nuci și mere, în timp ce cofetarii s-au întrecut în a orna tone de cozonaci cu diamante.

Așa că de-acum colindătorii se simt pregătiți să-i cânte Patriarhului tradiționalele refrene de sezon „Vă dăm ori nu vă dăm?” sau„Catedrală să-nălțăm, dom cu dom să-nălțăm!”.„Abia așteptăm să-l colindăm pe Sfântul Manager al Bisericii noastre, iar la sfârșit să-l omenimconform tradiției: unul cu câteva chile de bani, altul cu ceva aur sau ceva mai mult argint, după posibilități. C-așa-i datina din moși strămoși, încă din 2007, când a fost uns Patriarh”, spun transfigurați colindătorii.

Preafericitul CEO se arată deocamdată mulțumit de inițiativă, urmând a decide dacă e chiar încântat, în funcție de bilanțul contabil întocmit ulterior procesului de colindare. El atrage atenția păstrătorilor de datini și obiceiuri căde preferat sunt bancnotele cu valori mari, de 100 și 200 de euro. Totuși, cuprins de mărinimia specifică sărbătorilor, el acceptă să se mulțumească și cu hârtiile mai modeste, de 500 de euro.„Îi aștept cu discount-uri de până la 1% la donațiile pentru Catedrală. Și-i iert și pentru blasfemia aia cu „…ori nu vă dăm”, că o dată-n an e teambuilding-ul numit Crăciun, ce dracu’!”, a rânjit cu pioșenie Patriarhul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
21 decembrie 2015 12:54
Citește mai mult despre: colindatori Patriarh

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult