Reuşită: România, cea mai îndrăgită destinaţie turistică pentru românii care stau acasă în concediu

Turismul românesc se ţine bine! Potrivit unui studiu recent, ţara noastră rămâne destinaţia de vacanţă preferată a românilor care nu-şi permit să plece nicăieri în vacanţă, devansând cu mult Republica Moldova şi alte ţări locuite de români.

“E un rezultat similar cu cel obţinut anul trecut, când absolut toţi românii care n-au plecat nicăieri în concediu şi-au petrecut concediul în România. O dovadă clară că încă mai avem ce oferi din punct de vedere turistic”, explică Decebal Popescu, specialist în turism. “Italia şi Spania sunt şi ele destinaţii turistice îndrăgite, dar sunt alese cu precădere de românii care locuiesc în Italia sau Spania şi nu pleacă nicăieri în concediu.”

“Deşi pare contraintuitiv, românii care nu pleacă nicăieri în vacanţă nu aleg să viziteze obiective turistice de renume precum mănăstirile din Bucovina, cetatea Sighişoarei sau plaja din Constanţa, cu excepţia notabilă a celor care locuiesc în Bucovina, Sighişoara sau Constanţa”, a adăugat Popescu.

Din contră, cei mai mulţi români care stau acasă în concediu îşi petrec sejurul în oraşele mari şi cartierele bucureştene foarte populate, precum Militari, Drumul Taberei sau Titan.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
14 martie 2014 15:03

Alte articole

Vezi mai mult