Negocierile au eşuat! Şi anul acesta, Rusia refuză să ne returneze tezaurul naţional de perle de la BAC, trimis la Moscova de Ecaterina Andronescu în 2009, în vremurile tulburi care au precedat reformelor lui Funeriu.

De atunci, ţara noastră încearcă din răsputeri să îşi recupereze perlele de la BAC, în lipsa cărora tabloidele nu au ce publica în această perioadă.

putin-arrabbiato-stretto-800.jpg

"Sincer, nici nu cred că mai există. Probabil le-au tradus de mult în ruseşte şi le folosesc ca să-i distreze pe Putin şi pe acoliţii lui", spune Aurel Garcea, muzeograf. "Într-un an mai liniştit, ar trebui să alocăm o parte din buget fabricării de perle noi, să ni le păzim mai bine şi aia e!"

"Oricum multe dintre ele nu mai erau de actualitate, de exemplu perlele de la proba de socialism ştiinţific."

Experţii sunt însă de acord că tezaurul de perle de la BAC al României conţine şi numeroase perle cu valoare istorică, precum "Mihai Viteazul era spaima Imperiului Austro-Otoman" sau "Romanul Ion de Tudor Arghezi este despre nişte oameni de la ţară".

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de TNR | Thursday, 02.07.2020 13:05 Social

National Cinematografic