Institutul de Safety Fashion București recomandă celor care merg la munte în această perioadă să-și adapteze ținuta la condițiile din zona. Se impun șlapii cu crampoane, dar și pantofii cu toc bifurcat, pentru stabilitate.Slapi_de_avalansa2.jpg

În cazul în care sunteți surprinși de o avalanșă, orientați-vă cu picioarele în sus, ca să vă măriți șansele de a fi găsiți după șlapii multicolori, care vor atrage atenția altor cocalari.

”Nu plecați de acasă fără șlapi serioși, cu șosete groase”, avertizează și salvamontiștii. Aceștia spun că în cazul în care dai peste o porțiune de gheață, cel mai bine e să te descalți și să continui deplasarea pe șosete, care au o aderență formidabilă.

Cât despre bețele de trekking, specialiștii spun în unanimitate că trebuie lăsate acasă: ”Vreți să arătați ca un bugetar?”. Cei care vor stabilitate sunt sfătuiți să arunce chiștoace și scrum pe porțiunile alunecoase de pe pârtie, ca să crească aderența.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de TNR | Saturday, 26.01.2019 11:18 Social

National Cinematografic