ROBOR a crescut atât de mult că până și românii fără credite au rate mai mari

N-ai credite și ai impresia că nu te interesează ROBOR-ul? Greșit! Marile bănci din România au anunțat că de luna aceasta inclusiv românii care nu au luat împrumuturi de la bănci vor avea de plătit o rată de 500 de lei, pe fondul creșterii ROBOR-ului.

Cazul concret al lui Marian Coltea, care locuiește în zona Lujerului. El a fost sunat atât de Alpha Bank, cât și de Banca Românească, bănci în care nici măcar nu a intrat vreodată. Reprezentanții băncilor i-au adus la cunoștință că are de plată câte 500, respectiv 800 de lei din cauza creșterii ROBOR-ului. Deși le-a spus că el nu are credite la aceste bănci, ele i-au replicat că potrivit clauzelor din contract, acest lucru este irelevant.

”Dar nici măcar nu am un contract cu banca dumneavoastră”, ar fi încercat Marian să se apere. Reprezentantul băncii i-a spus că potrivit contractului, faptul că n-a semnat niciun contract este de asemenea irelevant: ”Am făcut noi contractul, ne-am ocupat de tot, dumneavoastră binevoiți să achitați ratele. Nu e vina noastră că ROBOR-ul a ajuns aici pentru că niște bănci și-au împrumutat una alteia sume imense cu dobânzi imense”, ar fi spus Robert Acrișor, de la Alpha Bank.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
7 noiembrie 2022 11:00
Citește mai mult despre: bancă rate robor

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult