ROBOR a crescut atât de mult că până și românii fără credite au rate mai mari

N-ai credite și ai impresia că nu te interesează ROBOR-ul? Greșit! Marile bănci din România au anunțat că de luna aceasta inclusiv românii care nu au luat împrumuturi de la bănci vor avea de plătit o rată de 500 de lei, pe fondul creșterii ROBOR-ului.

Cazul concret al lui Marian Coltea, care locuiește în zona Lujerului. El a fost sunat atât de Alpha Bank, cât și de Banca Românească, bănci în care nici măcar nu a intrat vreodată. Reprezentanții băncilor i-au adus la cunoștință că are de plată câte 500, respectiv 800 de lei din cauza creșterii ROBOR-ului. Deși le-a spus că el nu are credite la aceste bănci, ele i-au replicat că potrivit clauzelor din contract, acest lucru este irelevant.

”Dar nici măcar nu am un contract cu banca dumneavoastră”, ar fi încercat Marian să se apere. Reprezentantul băncii i-a spus că potrivit contractului, faptul că n-a semnat niciun contract este de asemenea irelevant: ”Am făcut noi contractul, ne-am ocupat de tot, dumneavoastră binevoiți să achitați ratele. Nu e vina noastră că ROBOR-ul a ajuns aici pentru că niște bănci și-au împrumutat una alteia sume imense cu dobânzi imense”, ar fi spus Robert Acrișor, de la Alpha Bank.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
7 noiembrie 2022 11:00
Citește mai mult despre: bancă rate robor

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult