Român acuză dureri în zona inimii după ce a fost mușcat, înșelat și părăsit de o viperă

Viperele au ieșit mai repede din hibernare anul acesta, avertizează salvamontiștii. Tocmai din acest motiv, ele pot fi întâlnite deja pe cărările de munte sau pe stânci, în cluburi sau pe terase, în timp ce se încălzesc la soare. Viperele nu atacă decât atunci când sunt provocate sau călcate din greșeală, spun salvatorii montani, citați de Agerpres.

„Viperele trebuie evitate atunci când sunt întâlnite pe traseele de munte sau se încălzesc la soare pe stânci. Ele nu atacă omul, doar dacă sunt călcate din greşeală sau sunt provocate”, spun salvamontiștii. Aceștia au dat exemplu cu un român care n-a ascultat de aceste sfaturi și acum acuză dureri de inimă duoă ce a fost mușcat, înșelat și părăsit de o viperă.

Ca să evite un eventual incident nedorit, oamenii sunt sfătuiți să nu încerce să le facă fotografii sau să le deranjeze în locurile în care le-au întâlnit. „În toate cazurile de muşcături sau înșelăciuni de viperă la care am fost solicitaţi în ultimii ani, şi au fost circa 20 de asemenea solicitări, victimele erau persoane care au fost rănite la inimă. De aici se poate deduce că acele persoane ori au încercat să atingă viperele, ori chiar au vrut să facă fotografii cu ele, ba, mult mai rău, să le facă pe plac”, a precizat a precizat șeful serviciului Salvamont.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

19 aprilie 2024 19:01
Citește mai mult despre: dragoste inima vipere

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult