Român acuzat că şi-a înscenat propria naştere, arestat de poliţişti

Un bucureştean de 34 de ani a fost vizitat azi de poliţişti după ce s-a descoperit că, acum 34 de ani, şi-a înscenat propria naştere ca să beneficieze de alocaţie pentru copii. Mai mult, bucureşteanul a beneficiat ulterior de ajutor de şomaj şi a primit din partea statului o locuinţă socială. Prejudiciul adus statului în cei 34 de ani de falsă existenţă ajunge la câteva sute de mii de RON.

Poliţiştii spun că au intervenit în urma unei sesizări anonime. Ei au descins în locuinţa bucureşteanului şi au descoperit, exact cum se aşteptau, un apartament gol. „Nu credeam că cineva e în stare să îşi însceneze naşterea, însă odată ce am intrat în apartamentul gol ne-am convins că avem de-a face cu un caz de existenţă fictivă. Felicit băieţii pentru operaţiunea de azi”, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful poliţiei bucureştene.

Părerile vecinilor sunt împărţite. „Încă de când s-a mutat la noi în bloc mi s-a părut ceva suspect la el. Nu ştiu cum să vă spun, dar avea ceva ireal în el. Chiar nu sunt surprinsă să aflu că şi-a înscenat propria naştere ca să ia bani de la stat”, ne-a declarat, din spatele vizorului, vecina de palier a bucureşteanului. „Era un om bun, nici nu-i remarcai existenţa. N-a făcut niciodată scandal, nu a adus dubioşi în apartamentul lui, sunt şocat de ce-mi spuneţi. Om mai liniştit ca el nu există”, este de părere un alt vecin.

Scris de Calin
1 martie 2011 16:03

Alte articole

Vezi mai mult