Român amendat de jandarmi că a hrănit un urs şi de CNCD că nu i-a hrănit pe toţi

Amenzi în serie pentru Marian Coltea, un turist imprudent din București. Plecat pe Transfăgărășan pentru că vecinii dădeau cu bormașina, Marian a observat un urs amărât pe marginea drumului și i-a aruncat sandvișul său. În acel moment au sărit spre el cu chitanțierul deschis jandarmii ascunși într-un tufiș. Amenda a fost consistentă, 400 lei, dar problemele lui Marian nu s-au oprit aici.

”Am primit la poștă o notificare. Aveam o amendă de 5000 lei pentru discriminare, din cauză că nu hrănisem ceilalți doi urși aflați în locul respectiv. CNCD a considerat că am refuzat să hrănec ursul mai închis la culoare, din cauză că aș fi rasist”, spune Marian.

CNCD susține că celălalt urs pe care Marian a refuzat să-l hrănească era un urs din Secuime, mai precis din Covasna, care călătorise 200 km pentru a primi mâncare pe Transfăgărășan, pentru că în Secuime sunt toți săraci și dacă au ceva resturi de mâncare le mănâncă ei, nu le dau urșilor. Așa că CNCD i-a aplicat lui Marian și amenda pentru discriminare etnică, precizând că urșii minoritari trebuie să aibă mereu prioritate la hrănire. ”Desigur, e altceva în cazul urșilor de același sex pe care îi vedeți că se călăresc. Pe ăia nu-i hrăniți”, spune șeful CNCD Sobolos Csabalas.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
16 iulie 2022 07:00
Citește mai mult despre: CNCD șobolan urs

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult