O reacţie adversă la piper era să-l bage în comă pe un român imprudent, care a exagerat cu acest condiment, când a băut 3 litri de ţuică fiartă. Îndemnat de frig şi vremea urâtă, Gheorghe B şi-a pregătit o oală cu ţuică, dar după ce s-a cinstit cum se cuvine într-o seară de toamnă a ajuns la urgenţe cu vărsături, dureri de cap şi ameţeli, provocate fără îndoială de boabele de piper folosite în exces.intoxicat_piper.jpg

Medicii l-au avertizat ca pe viitor să fie mai atent: “Mai uşor cu piperul. Specia umană nu a fost creată să consume piper, ne trebuie câteva sute de ani să ne obişnuim cu el. Cel mai bine e să consumaţi ţuica îndulcită uşor, sau cu nişte scorţişoară. Ţuica nu trebuie să fie mai caldă decât temperatura corpului, altfel se absoabe mai greu”, spun medicii.

Internat de urgenţă, acestuia i s-a făcut o spălătură stomacală cu alcool pur, pentru a elimina boabele toxice, apoi a fost pus pe o perfuzie cu pălincă, să se dreagă. Gheorghe B a fost sfătuit să mai înlocuiască boabele de piper cu boabe de coriandru, pentru că importante nu sunt condimentele, tot ce contează e să bei cât mai mult.


Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Tuesday, 24.10.2017 21:39 Social

National Cinematografic