O reacţie adversă la piper era să-l bage în comă pe un român imprudent, care a exagerat cu acest condiment, când a băut 3 litri de ţuică fiartă. Îndemnat de frig şi vremea urâtă, Gheorghe B şi-a pregătit o oală cu ţuică, dar după ce s-a cinstit cum se cuvine într-o seară de toamnă a ajuns la urgenţe cu vărsături, dureri de cap şi ameţeli, provocate fără îndoială de boabele de piper folosite în exces.intoxicat_piper.jpg

Medicii l-au avertizat ca pe viitor să fie mai atent: “Mai uşor cu piperul. Specia umană nu a fost creată să consume piper, ne trebuie câteva sute de ani să ne obişnuim cu el. Cel mai bine e să consumaţi ţuica îndulcită uşor, sau cu nişte scorţişoară. Ţuica nu trebuie să fie mai caldă decât temperatura corpului, altfel se absoabe mai greu”, spun medicii.

Internat de urgenţă, acestuia i s-a făcut o spălătură stomacală cu alcool pur, pentru a elimina boabele toxice, apoi a fost pus pe o perfuzie cu pălincă, să se dreagă. Gheorghe B a fost sfătuit să mai înlocuiască boabele de piper cu boabe de coriandru, pentru că importante nu sunt condimentele, tot ce contează e să bei cât mai mult.


beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Ionut | Tuesday, 24.10.2017 21:39 Social

National Cinematografic