Româncele stau prea mult la job şi nu au timp să-şi înveţe fiicele să bârfească

Tradiţii distruse de obsesia pentru muncă! Cele mai multe românce care sunt şi mame de fete recunosc că petrec mult prea mult timp la birou şi nu se mai ocupă aşa cum ar trebui de fiicele lor. Prea puţine mame îşi mai învaţă fiicele să bârfească aşa cum stă bine unei fete.

Taţii, în schimb, nu doar că nu omit să-şi înveţe băieţii să bea bere, dar s-a observat că îi învaţă tot mai devreme, ceea ce arată implicarea lor în parenting.

“Îmi amintesc cum stăteam serile cu mama mea, care era casnică, şi bârfeam tot blocul, pe urmă toată şcoala. A doua zi la ore aveam zeci de chestii să-i spun colegei mele de bancă, bârfeam prin bileţele, bârfeam în recreaţie, la sport, tot timpul. Acum, mă tem că fetele din ziua de azi vor uita complet să bârfească”, spune Graţiela, corporatistă.

Studiul confirmă că multe femei alocă prea mult timp bârfei la serviciu şi ajung epuizate acasă, unde nu mai au puterea să le ajute şi pe cele mici să-şi facă şi ele un rost în viaţă. “Aşa o pregăteşti pe Ilinca ta pentru viitor? Când ai mai stat cu ea s-o întrebi despre colegele ei de clasă: Sânzi cu ce vine îmbrăcată? Pe Maria câţi băieţi o plac? Lisa a primit mărţişoare? Astea sunt esenţiale pentru o fată, mai ales în anii esenţiali, de pre-adolescenţă”, explică psihologii.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
19 februarie 2019 14:21
Citește mai mult despre: barfa job scoala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult