România a prezentat primul său avion invizibil de luptă

În prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, pe aeroportul Băneasa a avut loc azi prezentarea oficială a primului avion românesc invizibil. Asistenţa a rămas înmărmurită în momentul în care a dat ochii cu avionul invizibil: „Extraordinar! Nu văd absolut nimic. Şi nu spun asta pentru că nu văd bine cu un ochi”, a exclamat preşedintele Băsescu.

Punctul culminant a fost cel în care un pilot s-a urcat la bordul avionului invizibil. Acesta a avut reale probleme, întrucât avionul părea că nici măcar nu se află pe pistă. Într-un final, după nenumărate tentative eşuate, pilotul a reuşit să se urce în avion, spre satisfacţia celor prezenţi.

În momentul în care pilotul a pornit motoarele, toată lumea a remarcat că avionul nu este doar invizibil, ci şi silenţios. În sensul că nu s-a auzit absolut nimic. „Dacă aş fi auzit despre lansarea asta, n-aş fi crezut nimic. Dar fiind aici şi nevăzând şi neauzind nimic, nu pot decât să mă înclin în faţa ingeniozităţii inginerilor care au construit avionul. Au făcut o muncă extraordinară”, a declarat Gabriel Oprea, ministrul Apărării.

La final, toată lumea s-a pozat cu avionul. „Fără poza asta nimeni nu m-ar crede că am văzut un avion invizibil, probabil ar spune că avionul nu există”, şi-a motivat gestul un militar prezent la lansare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
19 august 2011 12:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult