România devine cel mai mare producător de murături al lumii după ce a pus varză în Marea Neagră

Ţara noastră e pe punctul de a deveni din nou relevantă pe plan mondial! În urmă cu câteva ore, la Năvodari, Constanţa şi Mangalia au început lucrările de amenajare a Mării Negre în vederea producţiei de murături.

„Întreaga recoltă de varză a anului 2017 va fi pusă la murat în mare, într-o zonă de câteva mii de kilometri pătraţi, delimitată cu plase. Dacă gustul va fi satisfăcător, la anul putem închiria apele teritoriale ale Bulgariei pentru gogonele şi castraveţi”, spune amiralul Decebal Popescu, şeful Flotei de Murături.

„De-a lungul plajei vom păstra un cordon de 100 de metri unde românii vor putea veni în continuare la scăldat, sau la băut zeama de varză după o beţie nasoală în Vama Veche”, adaugă Popescu, subliniind calităţile curative ale zemii de varză sapropelice.

Printre dificultăţile cu care s-a întâmpinat programul se numără salinitatea redusă a Mării Negre, dar şi prezenţa guvidului de varză, un răpitor temut care poate provoca daune căpăţânilor puse la murat.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
5 iunie 2017 07:57
Citește mai mult despre: Marea Neagră muraturi varza

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult