România își cere scuze pentru derapajul rasist și trimite un vapor de banane în Kenya

Ministerul Afacerilor Externe Român a acționat cu celeritate pentru a acoperi incidentul diplomatic cauzat de ambasadorul nostru în Kenya. La nici câteva ore după ce informația a fost făcută publică, MAE a trimis un vapor de banane spre Kenya, pentru a acoperi eventualele daune morale cerute de partea africană.

Cheltuielile pentru transport și marfă vor fi suportate din bugetul ambasadei noastre din Nairobi, ceea ce înseamnă că o săptămână angajații vor avea icre de pește în loc de caviar la micul dejun. România speră ca incidentul să fie uitat rapid și să continue relațiile de bună colaborare cu Kenya.

„Este important de păstrat o relație bună cu această țară cu care avem relații diplomatice încă din, hăt, anul 1991, când Adrian Năstase a efectual prima vizită diplomatică. Totodată, aceasta va asigura, în viitor, numeroase vizite ale angajaților de stat din România în Kenya, pentru poze, bifat vizitat țară exotică precum și schimburi comerciale, în sensul în care noi le dăm bani și ei ne dau suveniruri”, a explicat analistul de politică externă Decebal Popescu.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

12 iunie 2023 12:54
Citește mai mult despre: banane kenya negri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult