Cine a spus că românii nu ştiu să recicleze? În această dimineaţă, ţara noastră a primit prestigiosul premiu "Kronk Olafsson" al Academiei Norvegiene de Ecologie, echivalentul premiului Nobel în reciclare şi colectare selectivă. Potrivit unor surse neoficiale, juriul a fost uimit de entuziasmul cu care românii reciclează PET-urile.

reciclare_tuica_pet.jpg
În România, o sticlă de plastic în care a fost Pepsi, de exemplu, poate avea o durată de viaţă de 20-30 de ani ca recipient pentru ţuică, vin, trăscău sau samahoancă", spune Fram Targaryen, specialist în reciclare.

"Mai bine de 94% din ambalajele de plastic, dar şi o bună parte din cele de sticlă, aluminiu, carton sau lemn sunt refolosite în acest mod."

"Categoric, România e locul 1 în lume la refolosirea PET-urilor. Puteţi oricând verifica asta mergând în vizită la o familie de români", a confirmat Harald Drakkunkur, şeful Academiei.

Drept mulţumire, prestigioasa instituţie norvegiană a primit din partea României o bardacă de Fanta conţinând un lichid incolor de provenienţă incertă.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 28.08.2019 16:08 Social

National Cinematografic