România, locul 1 în lume la reciclare! 94% din PET-uri sunt refolosite pentru ţuică

Cine a spus că românii nu ştiu să recicleze? În această dimineaţă, ţara noastră a primit prestigiosul premiu „Kronk Olafsson” al Academiei Norvegiene de Ecologie, echivalentul premiului Nobel în reciclare şi colectare selectivă. Potrivit unor surse neoficiale, juriul a fost uimit de entuziasmul cu care românii reciclează PET-urile.

În România, o sticlă de plastic în care a fost Pepsi, de exemplu, poate avea o durată de viaţă de 20-30 de ani ca recipient pentru ţuică, vin, trăscău sau samahoancă”, spune Fram Targaryen, specialist în reciclare.

„Mai bine de 94% din ambalajele de plastic, dar şi o bună parte din cele de sticlă, aluminiu, carton sau lemn sunt refolosite în acest mod.”

„Categoric, România e locul 1 în lume la refolosirea PET-urilor. Puteţi oricând verifica asta mergând în vizită la o familie de români”, a confirmat Harald Drakkunkur, şeful Academiei.

Drept mulţumire, prestigioasa instituţie norvegiană a primit din partea României o bardacă de Fanta conţinând un lichid incolor de provenienţă incertă.

Scris de Vasile
28 august 2019 14:08
Citește mai mult despre: tuica

Alte articole

Vezi mai mult