România, model de toleranță! După musulmani, și evreii au primit teren gratis, ca să-și facă bancă

Cea mai mare construcție religioasă a cultului mozaic din Europa va fi făcută tot la București, alături de cea musulmană și cea ortodoxă. Statul român a oferit comunității evreiești un teren pentru construcția unei bănci de mari dimensiuni, spre bucuria enoriașilor.

„Vom face o construcție grandioasă, una din cele mai mari bănci din zonă. Va fi deschis tot timpul pentru credincioșii de toate religiile, în spiritul toleranței cu care am fost obișnuiți. Oricine poate veni, la orice oră, să facă o rugăciune pentru un împrumut cu o dobândă convenabilă”, a declarat Rafael Shaffer, rabinul șef al comunităților evreiești din România.

Acesta a mai precizat că, spre deosebire de alte lăcașuri religioase, acesta nu va face mult zgomot, chemarea la slujbe fiind făcută cu clinchetul de la casa de marcat iar de două ori pe zi, dimineața și la amiază, diaconul va da câteva teancuri de bani prin mașina de numărat, să știe lumea că trebuie să-i mulțumească Domnului.

Fostul președinte Traian Băsescu a salutat inițiativa spunând că are și el un milion de euro rămas de la fratele său care e acum la pușcărie și nu are ce face cu ei, și vrea să-i depună la banca asta, pentru că la toate celelalte a fost refuzat.


Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
10 iulie 2015 15:07

Alte articole

Vezi mai mult