România nu scapă de corupție: e pe lista obiectivelor protejate de UNESCO

În urma unei proceduri destul de obscure, corupția din România a ajuns să fie înscrisă în patrimoniul mondial al UNESCO având statutul de monument al culturii universale, ca atare nu va putea fi distrusă niciodată. În consecință, conservarea corupției din România a devenit o prioritate națională, la fel ca intrarea în spațiul Schengen sau obținerea independenței energetice. Mai mult, orice acțiune care împiedică buna desfășurare a actelor de corupție este considerată sabotaj și se pedepsește cu închisoare de la doi la cinci ani.

Motivele pentru care România a cerut înscrierea corupției în patrimoniul UNESCO sunt destul destul de complexe, dar ar putea fi rezumate la un singur lucru: pentru bani. Orice țară care are un obiectiv înscris în patrimoniul UNESCO primește automat zece milioane de euro, bani care trebuie investiți în conservare și ca atare vor dispărea fără urmă în cel mai scurt timp.

În memoriul trimis către comisia UNESCO, guvernul României face o seducătoare apologie a corupției, subliniind contribuția corupției românești la cultura universală. „Corupția, acest liant care de sute de ani ține societatea românească dezbinată, funcționează pe bază de mici atenții. Doi români care se împrietenesc prin aceste atenții devin apoi parteneri, cel puțin până vine altcineva cu o atenție mai mare și le strică șmecheria.”

Scris de TNR
20 martie 2012 18:03

Alte articole

Vezi mai mult