România progresează! Din grânarul Europei, țara noastră a devenit grătarul Europei

În pofida aparenţelor, există studii care arată că o ducem din ce în ce mai bine! Aşa cum, în trecut, România era cunoscută ca “grânarul Europei”, tot mai mulţi specialişti ne atribuie astăzi titlul de “grătarul Europei”. Motivul? Un recensământ pan-european al cărnurilor arată că suntem pe primul loc la producţia şi consumul de mici, ca şi la frecvenţa şi durata grătarelor.

“Am analizat toate cifrele şi pot confirma: românii sunt de departe cei mai mari grillatarieni din regiune. Practic, ţara voastră produce suficienţi mici şi cârnaţi pentru a hrăni 80 de milioane de oameni. Dacă nu aţi mânca chiar tot şi aţi păstra ceva şi pentru export, aţi putea deveni o putere economică în foarte scurt timp”, spune un cercetător al Institutului Internaţional pentru Grătar din Helsinki.

“E o onoare pentru noi să fim recunoscuţi ca ‘Grătarul Europei’. Atâtea secole de trudit în fum, lângă cărbunii încinşi au dat, în sfârşit, roade”, a declarat Decebal Popescu, secretarul român de stat pentru mici, frigărui şi cefe zemoase. “În cinstea acestui eveniment vom prepara, curând, la Bucureşti cea mai mare salată din… Glumeaaaam!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 august 2015 11:08
Citește mai mult despre: carne gratar grillatarian mici vegetarianism

Alte articole

Vezi mai mult