România sfidează sărăcia! Litrul de benzină a ajuns să coste aproape cât un baril de petrol

Cine zice că se trăiește rău în România este ori prost ori n-are rude în Spania sau Italia. Este concluzia la care au ajuns câțiva cercetători EuroStat care au făcut un studiu privind nivelul de trai în așa zisa cea mai săracă țară din UE.

„În România prețul unui litru de benzină se apropie, încet încet, de cel al unui baril de petrol. Știm țărani de prin Arabia Saudită, cu parcele mici de petrol, doar câteva sute de barili pe an, care ar fi regi în țara asta”, a explicat unul din angajații EuroStat. Pe de altă parte, prețurile nu arată decât nivelul de lux în care se trăiește în România. „Dacă ar fi atâta benzina într-o țară cu venituri mai mici, să zicem Germania sau Luxemburg, n-ai vedea o mașină pe străzi. În România oricine își permite o mașină și benzina aferentă”, a mai spus acesta.

Prețul cu care se vinde benzina în România pune în dificultate țările importatoare de petrol, care spun că în curând nu o să mai vrea să le vândă nimeni petrol. Majoritatea țărilor OPEC vor prefera să exporte în România, unde e și cerere, e și valută.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 august 2015 15:52
Citește mai mult despre: bezina petrol

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult