România şi Bulgaria vor organiza un schimb de turişti luaţi de apă cu salteaua

România şi Bulgaria organizează azi primul schimb de turişti duşi de curenţi cu salteaua! Ţara noastră îl va preda autorităţilor de la Sofia pe Borko Kurev, 42 de ani, luat de apă din Albena şi dus în Eforie Sud, iar Bulgaria ni-l va livra pe Marcel Anton, 26 de ani, dus cu pluta între Vama Veche şi staţiunea bulgară Sozopol.

Reprezentanţii Pazei de Coastă din ambele ţări speră ca acest gest de bună vecinătate să fie doar primul dintr-un lung şir, mai ales că fiecare astfel de eveniment va fi marcat cu o mică serbare câmpenească, la care se vor consuma atât mici româneşti, cu usturoi şi bicarbonat, cât şi mici bulgăreşti, cu chimion.

În ultimul an, peste 400 de turişti au fost purtaţi de curenţii maritimi din România spre Bulgaria sau invers. Unii pe saltele, alţii în colac sau pur şi simplu făcând pluta pe spate.

„Celor circa 290 de români care au ajuns în Bulgaria cu salteaua le transmitem atât: nu disperaţi, dacă n-aţi găsit autostop până acum, vă aducem noi acasă!”, a declarat amiralul Gheorghe Amărghioloaiei, şeful Pazei de Coastă Costineşti.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
18 august 2022 14:08
Citește mai mult despre: litoral mare saltea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult