România trimite cete de colindători în Irak şi Afganistan

În ciuda ameninţărilor teroriste, România a anunţat că va trimite cete de colindători în Afganistan şi Irak. Înarmaţi cu toate cele cuvenite, colindătorii vor merge din casă în casă după lăsarea serii, pentru a asigura perimetrul. Ei vor bate la uşile localnicilor din Kandahar, Kabul şi Bagdad, dar vor colinda şi fără somaţie.

Cetele de colindători români nu au experienţă pe teatrele de operaţiuni. Ei au mai avut spectacole doar pe scena teatrului Bulandra şi la Sala Palatului. Colindătorii români sunt totuşi temuţi de armatele din întreaga lume. Ei se pricep în special la războiul urban, de gherilă, întrucât ştiu mereu dacă locatarii imobilului înconjurat sunt acasă sau nu.

Ministerul Apărării a făcut o selecţie foarte strică a colindătorilor. De exemplu, unii au picat testul psihologic, pe motiv că sunt plecaţi cu sorcova. Unii colindători i-au sorcovit pe talibani şi anul trecut, motiv pentru care aliaţii americani i-au beştelit la modul grav: “Băi, voi nu sunteţi sănătoşi?! Cum puii mei îi uraţi voi inamicului să fie tare ca fieru’, iute ca oţelu’?“

Anul acesta, nu vor lipsi de pe teatrele de operaţiuni colindătorii care merg cu capra. Înarmaţi cu automate AK-47, ei vor cânta, pe străzile Bagdadului, următorul refren: “Pac, pac, pac, căpriţă, pac/ Te-am adu-us în Irak”.

Cei mai fioroşi sunt însă românii care merg cu pluguşorul. Înainte de fiecare atac, ei îşi fac curaj spunând: „Băieţi, hai să ne punem cu biciul pe ei!” După care, în timp ce se deplasează în Humvee-uri, colindătorii strigă la şoferi: „Mânaţi, măi flăcăi!”

Scris de TNR
21 decembrie 2010 17:12

Alte articole

Vezi mai mult