Românii aruncă gunoiul selectiv. Peturile pe un geam, cartonul pe alt geam

Reciclarea selectivă a început să prindă și în România, tot mai mulți concetățeni acordând o deosebită atenție aruncatului de gunoi. Astfel, în mai multe sectoare ale capitalei s-a observat cum peturile se aruncă pe un geam și cartonul pe celălalt geam.

„În viitor dorim să extindem programul și la sticle, dar încă suntem în negocieri cu Poliția care consideră că deocamdată este periculos să reciclezi sticlele pe geam. Până atunci mai sunt oameni care încearcă să păcălească sistemul și când aruncă o cutie de carton pe geam mai bagă în ea și două trei sticle. Amenzile pentru astfel de înșelătorii nu sunt mari deocamdată și de aceea îmcă se practică”, explică un activist de mediu din București.

Un program foarte important de reciclare a fost lansat la începutul anilor ’90 în cartierele Rahova și Ferentari și acesta s-a dovedit un imens succes. Chiar și în aceste zile se poate vedea cum majoritatea locuitorilor reciclează și refolosesc siringile, reducând astfel presiunea asupra sistemului sanitar care are nevoie de siringi pentru vaccinuri.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 iulie 2021 10:54
Citește mai mult despre: gunoi Reciclare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult