Românii care își spală mașina singuri vor plăti CAS. Gata cu munca la negru!

Ministerul Finanțelor anunță măsuri noi de la 1 August. Printre acestea, și obligația ca românii care își spală mașinile la spălătorii cu fise să plătească contribuțiile sociale și cele de șomaj pentru munca prestată. ANAF anunță că și spălatul propriei mașini este muncă, și este echitabil să fie achitate și taxele aferente.

”Normal că sunt diferențe între un casier cu minim pe economie și un medic cu salariu de 4-5 ori mai mare. Ai spălat mașina o jumătate de oră? Calculezi 25% CAS și 15% CASS, virezi în cont și ai scăpat de stres. Noi vom face controale la fiecare spălătorie și șoferii prinși că spală mașina la negru vor fi amendați și vor avea conturile blocate”, precizează Florin Dența, director ANAF.

”Dacă n-ar fi cu fise, nu v-ar spăla un angajat mașina? Angajatul acela nu e normal să plătească taxe? Ei bine, la spălătoria cu fise angajatul ești tu. E treaba ta cât vrei să te plătești singur pentru că-ți speli mașina, sau cât te plătește altul să-i speli mașina, gen soția. Sperăm să-ți acorzi măcar minimul pe economie pentru ora aia de spălat și să nu aud mizerii gen spăl mașina pe part-time, că te-am văzut cât stai s-o bibilești, de bagi 5-6 fise odată în aspirator, după ce ai clătit-o cu osmoză”, declară Ministrul Finanțelor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
19 iulie 2022 13:14
Citește mai mult despre: impozit muncă spălătorie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult