Românii cultivă tei pentru piese de locomotivă

Problema defectării trenului în care Anca Boagiu se plimba împreună cu presa a născut o adevărată polemică despre starea servisurilor feroviare din România. Din cauza sărăciei, tot mai mulți proprietari de tren preferă să-și repare singuri trenurile decât să dea bani la depouri specializate.

După ce a încercat să ascundă adevărul despre eveniment mințind ca o scroafă, ministru Anca Boagiu a dat cărțile pe față: „Să vă spun sincer, eu l-am rugat pe mecanic să ne repare locomotiva. Păi la depou dădeam o groază de bani, plus că toată lumea știe că în depou îți fură din piesele de la locomotivă. Așa, i-am dat o jumate de vodcă lui nea Mirel, a băut-o și în zece minute eram plecați.”

Mecanicul care a reparat locomotiva este mândru de faptul că a reușit să ajute pe cineva, fie ea și un ministru mincinos. „Asta e, mai fac și eu un ciubuc în timpul liber. Norocul a făcut că trenul s-a stricat într-o zonă cu tei, că dacă dădeam de plopi sau castani, beleam… Mă rog, ideea e că ne jupuia de bani la depou. După cum știți, în tei cresc diverse piese de locomotivă, precum regulatoarele de presiune, senzori de aer și transformatoare cuantice. Bafta noastră!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
5 iunie 2011 23:06

Alte articole

Vezi mai mult