Românii cultivă tei pentru piese de locomotivă

Problema defectării trenului în care Anca Boagiu se plimba împreună cu presa a născut o adevărată polemică despre starea servisurilor feroviare din România. Din cauza sărăciei, tot mai mulți proprietari de tren preferă să-și repare singuri trenurile decât să dea bani la depouri specializate.

După ce a încercat să ascundă adevărul despre eveniment mințind ca o scroafă, ministru Anca Boagiu a dat cărțile pe față: „Să vă spun sincer, eu l-am rugat pe mecanic să ne repare locomotiva. Păi la depou dădeam o groază de bani, plus că toată lumea știe că în depou îți fură din piesele de la locomotivă. Așa, i-am dat o jumate de vodcă lui nea Mirel, a băut-o și în zece minute eram plecați.”

Mecanicul care a reparat locomotiva este mândru de faptul că a reușit să ajute pe cineva, fie ea și un ministru mincinos. „Asta e, mai fac și eu un ciubuc în timpul liber. Norocul a făcut că trenul s-a stricat într-o zonă cu tei, că dacă dădeam de plopi sau castani, beleam… Mă rog, ideea e că ne jupuia de bani la depou. După cum știți, în tei cresc diverse piese de locomotivă, precum regulatoarele de presiune, senzori de aer și transformatoare cuantice. Bafta noastră!”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
5 iunie 2011 23:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult