Românii cumpără pentru masa de sărbători tradiţionalele E 210 şi E 412

Chiar dacă anul acesta masa românului nu este la fel de bogată ca în alţi ani, tradiţionalele E 210 şi E 412 nu lipsesc de pe masa nimănui. Supemarketurile au raportat vânzări tot mai mari la aceste produse cu specific de sezon, raioanele de E-uri fiind practic asaltate de consumatorii tradiţionalişti. Deşi nu au bani de aruncat, românii vor să guste din toate E-urile câte puţin, la fel cum făceau şi strămoşii lor.

Cele mai bine vândute E-uri sunt E-urile de porc, respectiv E 210, E 412 şi E 370. Pentru clienţii cu dare de mână E-urile afumate şi cele de Sibiu sunt foarte apreciate, dar şi cele mai scumpe. În schimb, pensionarii şi bugetarii cumpără E-uri mai ieftine, precum E 108 şi E 209, care sunt de o calitate ceva mai slabă dar îţi iau ochii cu preţul lor.

E-urile pentru copii sunt şi ele un succes de piaţă, unii părinţi răsfăţându-şi micuţii cu pungi întregi de E 461 şi E 322, despre care se spune că ajută la creştere. Foarte apreciate sunt şi E-rile de post, pentru acei clienţi care rezistă tentaţiei de a muşca din E-urile pe bază de carne.

Scris de TNR
7 decembrie 2010 15:12

Alte articole

Vezi mai mult