Românii dau năvală la locurile de muncă pentru a nu mai sta cu familia de sărbători!

Milioane de români dau năvală la serviciu în cele câteva zile lucrătoare dintre Crăciun şi Anul Nou! Principalele artere ale marilor oraşe au fost astăzi aglomerate până la refuz de maşinile celor care au fugit de petrecerea timpului liber cu familia. Unii au ajuns la job cu ore înainte, ca să prindă un loc la birou. Ei se tem că ar putea să le ia cineva locul de sub nas, silindu-i să se întoarcă acasă, la familie.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că am mai prins câteva zile de muncă între Crăciun şi Revelion ca să mă mai odihnesc şi eu”, spune unul dintre cei care au ajuns primii la serviciu, chiar de la ora 6 dimineaţa „Nu mai suportam colindele, bradul, vizitele rudelor şi reluările de la Singur Acasă. Cum am ajuns la birou m-am dres cu un PowerPoint”.

Pe de altă parte, angajatorii se plâng că oamenii nu mai pleacă odată acasă. „Vreau şi eu să sting luminile şi să închid”, spune un patron, „dar oamenii m-au ameninţat că se leagă cu lanţuri de birouri dacă nu-i las să stea la muncă măcar până la 9 seara”.

Cei mai nefericiţi sunt şomerii, care nu au unde să plece în această zile şi sunt obligaţi să le petreacă cu cei dragi. Mulţi dintre ei au afişat la geamuri pancarte cu „Salvaţi-mă, vreau un loc de muncă!” Au apărut chiar angajatori care le oferă posibilitatea, în schimbul unor sume modice de bani, să stea la un birou 8 ore pe zi. În cazul în care sunt sunaţi de acasă, fericiţii care au plătit pentru a avea un loc unde să meargă la serviciu primesc şi o tastatură, ca să se poată preface că au de lucru.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
27 decembrie 2011 17:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult