Românii îl roagă pe Daniel să interzică trimiterea de invitații la nunți în post

Desigur, în post nu se organizează nunți, dar asta nu-i oprește pe oameni să plănuiască astfel de fapte. Iar una din primele consecințe ale acestui fapt e că în această perioadă se trimit invitații de nuntă cu mai multă determinare decât trimite Rusia rachete în Ucraina.

Un grup de creștini români din asociația „Sf. Pavel” au trimis un memoriu Patriarhului României și Sfântului Sinod pentru modificarea restricțiilor din post. Aceștia insistă pe faptul că nu cer lucruri triviale, cum ar fi schimbarea datei Paștelui să pice la fel ca la catolici, ci chestii esențiale, care țin de dogma creștină.

„Până și Iisus Cristos, fiul lui Dumnezeu, a fost în viața lui la o singură nuntă. Nu este scopul nostru să fim mai aproape de Crisos? Cum putem să facem asta dacă cu fiecare invitație ne îndepărtăm mai mult de El? Măcar în postul Paștelui, când mintea și rugăciunea noastră trebuie să fie la suferințele prin care a trecut Domnul să ne abținem cu invitații de-astea”, susțin creștinii în scrisoarea trimisă Patriarhului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

13 aprilie 2024 07:48
Citește mai mult despre: nunta Patriarhul Daniel post

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult