Românii merg la pădure ca să încălzească apă la grătar

În pădurile și luminișurile de lângă București miroase a ceai de la sute de metri depărtare. De când vremea s-a mai încălzit puțin, românii merg la iarbă verde și încing focul la grătar ca să fiarbă apă, pentru că s-au săturat de apa rece de acasă.

În pădurea de la Cernica, o familie din București joacă remi pe o pătură, în timp ce apa de pe grătar dă în clocot. Bărbatul care se ocupă de grătar apucă ibricul cu o mână sigură și le întrerupe jocul: „Haideți la masă, că e apa caldă”, le strigă el în timp ce toarnă apă fiartă în cănuțe de plastic. „Se răcește apa și e păcat de ea.”

Deși e criză, oamenii fierb de toate pe grătar: șiroaie oltenești, ceai de fructe de pădure, saramură de pește și chiar mititei cu lingura. „Acum am încins grătarul a doua oară,” ne spune un tânăr din Prahova, „că mai avem câteva caserole de apă rece și nu vrem să ne întoarceam cu ea acasă. Am făcut ceai și supă pe săturate. Am băut ca sparții, iar acum ne jucăm un volei ca să ne mai scadă burta. Păi la restaurant dau o sută de mii pe o cană de apă caldă, și de multe ori e doar perpelită nițel, în mijloc e apă rece. Mai bine vin aici cu familia și îmi încălzesc singur apa, la grătar. Am mai ars-o pe ici pe colo, că nici eu nu sunt profesionist, dar asta e.”

De vineri până luni, aici jarul din grătare arde continuu, iar oamenii par să nu se mai sature de apă caldă. În urma lor rămân mormane de gunoaie, plicuri de ceai și resturi de apă caldă nefolosită.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
27 aprilie 2011 00:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult