Românii, nemulțumiți de Mica Unire: „Cât are, 50, 100 ml? N-ajunge nici pe-o măsea!”

Dacă dragostea trece prin stomac, se pare că patriotismul este sortit să alunece pe gât. O demonstrează un sondaj despre Mica Unire cu rezultate halucinante. Majoritatea intervievaților s-au arătat dezamăgiți de cine a avut proasta inspirație să facă o sticlă de Unirea mai mică decât cea obișnuită. „Dom’le, nici aia de pân-acu’ nu era de-ajuns, c-abia o desfăceai și era gata. Păi în loc să vină în întâmpinarea consumatorilor și să scoată un butoiaș de 5 litri, o damigeană de 10, ceva frumos și util la lume, ei ce fac, vin cu prăpădita asta de Unirea Mică?! Nu-nțelegi nimic din ea, c-o seci dintr-o sorbire, vorba șlagărului”, se lamentează cei chestionați.

Repondenții spun că Mica Unire e încă un exemplu românesc de cum se poate rata cu brio șansa de-a face performanță. „Trăim, totuși, în țara care deține recorduri mondiale pentru cel mai lung cârnat sau cea mai mare ciorbă de burtă. Când ai ocazia să bați încă un record, tu o dai de gard și faci Unirea mai mică? E ceva profund greșit la poporul ăsta!”, se revoltă unii intervievați. Nici Alexandru Ioan Cuza n-a scăpat de mânia lor. Aflând că el a realizat Mica Unire, românii îl acuză de trădare: „O fi vreun pămpălău, din ăla de-l calcă nevastă-sa pe cap și nu-l lasă să bea și el ceva cu băieții. Și ce nume-i ăsta, „Cuza”? Nu-i de-al nostru, clar e plătit de străini să distrugă adevăratele valori ale neamului ăstuia năpăstuit”, sunt convinși participanții la sondaj.

În replică, nea Costel, drojdier, se dezice de toți cei care s-au exprimat astfel despre Mica Unire: „Țin să dezavuez asemenea atitudini ce vădesc o superficialitate crasă și o inexorabilă micime de caracter. Aceste elemente declasate sunt rezultatul firesc al degradării morale a societății, iar afirmațiile lor merită doar oprobriul public. Dă-i în p… mea de bețivani troglodiți!”, concluzionează nea Costel, drojdier.

Scris de Harald
24 ianuarie 2019 13:01

Articole asemanătoare

Vezi mai mult