Românii, nostalgici: Înainte de ‘89 era slujbă de Paşte tot timpul! În fiecare zi se lua lumina

Conform tradiţiei, mii de români vor participa în această seară la slujba de înviere, când, printre altele, se va lua lumina, transmit specialiştii în religie. Cu toate acestea, bătrânii nostalgici nu sunt impresionaţi, spunând că pe vremea lor, lumina se lua în fiecare zi, uneori chiar zile la rând.

“Acum se ia lumina o dată pe an, de Paşte”, spune unul dintre cei care îl regretă pe Ceauşescu. “Acum douăzeci şi ceva de ani, se lua şi de trei ori pe zi! Te trezeai, se lua lumina. Voiai să asculţi radioul, se lua lumina. Încercai să citeşti noaptea, se lua lumina. Viaţa la bloc era o lungă slujbă de înviere!”

“Cum să mai particip la mascarada asta ridicolă”, a întrebat pensionarul, “când se ia lumina aşa, de fiţe, timp de câteva minute, dacă eu am văzut la viaţa mea luându-se lumina şi câte o săptămână? Şi nu numai lumina! Pe vremea mea se lua şi căldura, se luau şi gazele, şi nici măcar nu trebuia popă pentru asta; se luau de la sine, printr-o minune, ca la Ierusalim.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
4 mai 2013 08:05

Alte articole

Vezi mai mult