Românii nu mai știu să bată în țeavă, ci scriu pe grupul de Whatsapp al scării

Tot mai mulți români abrutizați de viața în jungla urbană își uită vechile tradiții de țărani. Ca dovadă, aproape nimeni nu mai știe să bată sănătos în țeavă, ca în vremurile când ne invadau turcii, preferând să comenteze pe grupul de Whatsapp al scării.

Motivul pentru care recurg la acest procedeu modern este că știu că dacă e ceva să funcționeze împotriva vecinului atunci acela este un reproș bine argumentat. „Nimic nu-k face pe un român să intre mai repede în pământ de rușine decât o dojană bine plasată, acolo unde trebuie, pe grupul de Whatsapp, să-l vadă toți vecinii”, explică Pandele Dumitru, președinte de scară și cenzor al unei asociații de proprietari ce cuprinde mai multe scări dintr-un bloc din Titan.

În vremuri demult uitate blocurile răsunau ritmic la sunetul românilor care băteau cu o cheie franceză în țeavă. Etnologul Grigore Leșe a și cules o serie de cântece la țeavă și tulnic interpretate de români, pe care le-a adunat într-un album special ce va fi lansat de Paști, anul acesta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

16 februarie 2021 16:48
Citește mai mult despre: țeava whatsapp

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult