Românii, obligaţi să le dea ora exactă recenzorilor!

Deoarece România a trecut oficial la ora de iarnă, Guvernul a anunţat că vrea să profite de faptul că acest eveniment coincide cu recensământul pentru a verifica dacă cetăţenii au ora exactă. „Am luat această măsură”, spun oficialii, „deoarece e clar că în ţara noastră lucrurile nu merg ceas. Vom stabili un orar clar al verificărilor şi acestea trebuie luate în serios, nu ca nişte lucruri secundare.”

Ca urmare, săptămâna aceasta recenzorii vor bate din nou din uşă în uşă pentru a controla dacă românii au trecut într-adevăr la ora de iarnă. Cei care vor fi găsiţi cu ora veche sau care nu vor putea spune cât este ceasul vor primi amenzi usturătoare. De asemenea, dacă plecaţi mai mult timp de acasă sunteţi rugaţi să lăsaţi ora exactă pe un bileţel pe uşă sau măcar la un vecin. Nici măcar analfabeţii nu vor scăpa: recenzorii le vor cere să pună degetul pe ceas şi să arate cât e ora.

Reacţiile nu au întârziat. Mulţi cetăţeni cu probleme financiare au făcut cerere pentru a fi debranşaţi de la ora exactă, sperând ca astfel să scape de amenzi. Alţii spun că îşi vor monta ceasuri ca să ştie precis cât timp consumă, pentru că le este teamă că sunt furaţi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
31 octombrie 2011 14:04

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult