Românii preferă să aibă o şatră de ţigani lângă bloc, nu biserici, că popii fură mai mult

Sondaj interesant în legătură cu bisericile ridicate printre blocuri. Cei mai mulţi români spun că preferă să fie spaţiu verde, însă dacă chiar trebuie să se întâmple ceva rău, ei ar alege răul cel mai mic, aşa cum au făcut întotdeauna. De exemplu, o şatră de ţigani, care, potrivit participanţilor la sondaj “fură, dar nu ca popii”.

Ţiganii fac mai puţin scandal şi nu dau manelele atât de tare, cum fac popii, care trag clopotele la ore imposibile, gen 6 dimineaţa, şi transmit slujbele la maxim, în boxe imense. Ţiganii au maxim o nuntă şi o înmormântare pe an şi nu ocupă atâta spaţiu cu limuzinele, ca popii. Mulţi au cai, animale simpatice, perfecte pentru copii, şi care în plus fertilizează solul din spaţiile verzi.

“De multe ori, ţiganii chiar sunt oameni cu care te poţi înţelege şi unii ţigani chiar sunt cinstiţi, ceea ce nu se poate spune despre preoţi. Mulţi ţigani au meserii folositoare, fac cazane de ţuică, esenţiale pentru români, nu ca preoţii, care trăiesc ca nişte putori din banii statului, după care mai au şi tupeu să ceară contribuţii, sau taxe de botez, nuntă şi înmormântare”, spune Decebal Popescu, iniţiatorul sondajului.

Scris de Ionut
16 septembrie 2016 16:09

Articole asemanătoare

Vezi mai mult