E perioada când mii de oameni îşi iau temperatura compulsiv - nu toţi, însă, sunt mulţumiţi de instrumentarul disponibil! În ultimele zile, tot mai mulţi români s-au arătat deranjaţi de faptul că farmaciile nu aduc decât termometre cu mercur.

termometrumercur.jpg

"De când m-am trezit cred că am febră. Să-mi iau un termometru, zic. Am fost la şase farmacii, dar n-aveau decât termometre cu mercur. Ştii ceva, n-am chef de aşa ceva? Mie să-mi dea unele mai puţin invazive, cu mersubraţ sau mergură", spune Grigore, 49 de ani, din cartierul Berceni.

În mediul online, specialiştii încearcă să le explice cetăţenilor preocupaţi că "mercur" se referă la substanţa din interiorul termometrului, nu la modul de utilizare. "Dacă era aşa, puteţi fi siguri că le ziceam termometre cu merrect, meranus sau mersfincter", transmite prof. Marcel Preda, inventatorul a peste 600 de modele de termometru cu mercur.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 02.04.2020 18:10 Social

National Cinematografic