Românii se deconectează de la reţea pentru a-şi pune centrale telefonice de apartament!

Odată cu apropierea iernii, tot mai mulţi români au început să renunţe la clasicele reţele de telefonie şi să treacă la centrale telefonice de apartament. Am vrut să aflăm de ce au apelat la această variantă, mai scumpă şi destul de incomodă, dat fiind că o centrală telefonică ocupă în general mai mult spaţiu decât un simplu mobil conectat la reţea.

“Vreau să pot vorbi când am eu chef”, spune Ioana Popa (31 de ani) din Buzău. “În reţea, ca să poţi da un apel în septembrie, să zicem, trebuia să ai acceptul tuturor vecinilor, să faci cerere scrisă – dacă unul singur nu era de acord nu puteai suna. Vă daţi seama că pensionarii nu erau niciodată de acord şi stăteam aşa până în noiembrie, când se dădea drumul la vorbit. Acum am independenţa pe care mi-am dorit-o, pot suna chiar şi în miezul verii dacă aşa îmi tună mie. De asemenea, am şi semnalul mult mai bun, înainte erau zile întregi când nu auzeam mai nimic.”

Momentan, cei care şi-au pus centrală telefonică la bloc trebuie să plătească şi o parte din convorbirile vecinilor care au rămas în reţea. Autorităţile spun că aceasta se întâmplă din cauză că ei, deşi nu mai sunt legaţi la reţea, continuă să audă prin pereţi ce vorbesc vecinii, deci e normal să suporte şi o mică parte din factura acestora.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
24 noiembrie 2011 12:15

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult