Românii, tot români. Pe lângă banii ascunși în Panama își angajaseră și câteva rude pe-acolo

Datele extrase din documentele firmei Mossack Fonseca scot la iveală informații surprinzătoare. Mai bine de trei sferturi din angajații firmei, de la simpli cărători de hârtii la șefi de departamente poartă nume de români. Conducerea firmei spune că sunt rude ale politicienilor români care și-au depus banii acolo.

„Sunt, de departe, cei mai neplăcuți clienți. Pentru fiecare milion de dolar depus cereau să li se angajeze și o rudă, un nepot, un verișor, un cumnat. Avem aproape 400 de angajați români care dorm în birouri sau joacă Solitaire”, a declarat, sub protecția anonimatului, CEO-ul companiei, Ruben Fernandez.

Sursa panameză a mai precizat că „cel mai nasol a fost când a venit Cristi Borcea să depună bani, nu doar că a cerut să-i angajăm un nepot dar ne-a lăsat și secretara și femeia de serviciu gravidă. Contabila a scăpat, că era la o înmormântare”. Conform înțelegerii cu Borcea, copiii acestuia trebuie și ei angajați pe firmă, „să fie bine, că oameni suntem”.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de Eftimie
6 aprilie 2016 14:04

Alte articole

Vezi mai mult