Românii vor putea lua un deţinut acasă, pentru perioada sărbătorilor de Paşte

Fundaţia umanitară Crimă şi pedeapsă a iniţiat un program prin care deţinuţii vor putea petrece sărbătorile de Paşte în cadrul unor familii normale, pentru a uita de viaţa grea din penitenciare. Astfel, familiile care doresc să împartă bucuria sărbătorilor cu un suflet instituţionalizat vor putea lua acasă un puşcăriaş.

Grigore Vasilescu, director al fundaţiei Crimă şi pedeapsă: „Nu contează că e vorba de autorul unor violuri cu perversiuni sau al unor crime comise pe fondul consumului de alcool, vrem ca aceşti oameni care nu se pot bucura de afecţiune decât din partea câte unui malac tatuat, din al cărui harem fac parte, să simtă ce înseamnă căldura unui cămin. Acum, de sărbători, trebuie să fim mai buni. Sunt unii oameni, în special piromani, care nu au mai văzut o lumânare aprinsă de ani de zile. Trebuie să ne gândim şi la ei, să-i ajutăm să redescopere bucuria de a ţine o lumânare aprinsă în mână, de a umple casa de lumină.”

Mai multe familii s-au arătat până acum interesate să ia deţinuţi acasă pentru sărbători, unii dintre solicitanţi dovedindu-se chiar normali la cap. Se pare că la mare căutare sunt criminalii cu sânge rece, deoarece mulţi români, miloşi din fire, nu-şi pot tăia singuri mielul de Paşte.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
1 aprilie 2010 10:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult