Românii vor să li se spună ţigani, ca să nu mai fie confundaţi cu romii

Românii s-au săturat ca romii să le strice imaginea în Occident şi s-au hotărât să ia măsuri. Prima dintre acestea este şi cea mai inteligentă, semn că românul nu şi-a pierdut agerimea de altădată, care a făcut din ţara noastră cel mai sărac membru al Uniunii Europene. De acum încolo, ne vom spune ţigani, pentru a nu mai fi confundaţi cu etnicii romi care cerşesc pe străzile Parisului şi cu care nu avem absolut nicio legătură.

“Ne-am săturat să fim luaţi drept romi, din cauza asemănării de nume”, a declarat Victor Ponta, unul dintre politicienii care sprijină ideea că poporul nostru trebuie să-şi spună altfel. „Denumirea de ţigani am ales-o pentru că niciun alt grup etnic n-o mai foloseşte acum. Nu sună prea bine, iar multora le trezeşte amintiri neplăcute, dar cel puţin eliminăm orice confuzie.”

Schimbarea numelui nu ne va scăpa de dureri de cap, în sensul că acestea vor continua, dar vor avea altă patologie. Vom moşteni o grămadă de vorbe din popor care nu ne fac deloc cinste, nici la propriu, nici la figurat.

De exemplu, ne va fi extrem de greu să le explicăm copiilor noştri ce înseamnă să te îneci ca ţiganul la mal. În plus, e de neînţeles de ce o adunare gălăgioasă de oameni în care se discută de-a valma şi se oferă argumente lipsite de validitate logică, în scopul dobândirii de beneficii meschine, s-ar numi ţigănie. Lucrurile astea n-au nicio legătură cu noi, ca popor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 august 2010 11:53

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult