Românii vor să plătească din nou tribut otomanilor, că e mai ieftin decât taxe la ANAF

Petiție la nivel național pentru ca România să redevină vasală a Imperiului Otoman și mai ales pentru revenirea la sistemul de haraci și peșcheș. Calculul este simplu. La un haraci de 8% și un peșcheș de 2% plătit o dată la patru ani, precum și un mucarer special, la înscăunarea unui nou sultan, tot n-am ajunge la 19% TVA, plus accizele, plus CAS, CASS și impozit pe venit, cum e în prezent sistemul de taxare la ANAF.

”Ce înseamnă să mergem o dată pe an la Istanbul și să-i pupăm imineii sultanului Erdogan? O nimica toată. Oricum atât Turcia cât și România sunt în NATO, deci aveam politică externă similară. Vasalitatea e doar o formalitate. Cât despre umilință, să te închini turcilor nu se compară cu câtă muie îți iei pe la ghișee când depui o cerere de urbanism, de exemplu”, precizează politologul Decebal Popescu, inițiatorul petiției.

Revenirea la vasalitatea față de otomani ar însemna și alte beneficii, nu doar impozite mai mici. Cel mai probabil, Austria ar avea altă atitudine față de români, din moment ce devenim aliații celor care au băgat groaza și sabia în habsburgi, lucru care cu sistemul de taxe la statul român nu se întâmplă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
12 martie 2024 12:28
Citește mai mult despre: haraci impozit taxe Turcia vasal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult