Românilor le-a rămas atâta mâncare după Paști că ar putea eradica foametea din Sudan

Suntem o forță regională! Un studiu făcut pe un eșantion de câteva zeci de mii de familii din România arată că după Paști le-a rămas atât de multă mâncare încât ar putea eradica foametea din Sudan, dar și din alte câteva țări africane.

Potrivit studiului, România dispune în acest moment de 8 milioane de sarmale, 600.000 de tone de salată de vinete, 1 milion de miei la grătar sau cuptor și peste 9 milioane de ouă roșii sparte la un capăt.

Doar drobul rămas prin tăvi și caserole ar putea soluționa nevoile alimentare ale Eritreei, mai ales că acolo se mănâncă miel, arată studiul. Realizatorii studiului spun că treaba a mers greu, pentru că discuțiile erau întrerupte des de cioflăieli, râgâituri și manele în fundal.

Cu salata boeuf rămasă ar putea fi rezolvată foametea din Darfur, dar se împotrivesc anumite autorități locale, care insistă ca maioneza să fie făcută cu ouă fierte, ceea ce e halucinant, spune Decebal Popescu, gastronom la ONU.

Studiul arată că românilor le-a rămas atât de multă mâncare încât unii disperați și-au chemat soacra după Paști pe la ei, ca să halească ce mai e prin frigider.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
18 aprilie 2023 13:01
Citește mai mult despre: africa foamete mâncare Paști

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult