Românul care a făcut înconjurul lumii în 80 de zile dezvăluie: Mi-a luat 72 de zile să ies din ţară

Reconstituind aventura personajelor lui Jules Verne, un român temerar a reuşit să facă înconjurul lumii în doar 80 de zile! Dintre acestea, 72 le-a petrecut încercând să iasă din România, a mărturisit acesta în cel mai recent interviu acordat prestigioasei reviste de ştiinţă Mayfair.

“Planul meu iniţial era simplu. M-am gândit că îmi ia aproximativ o noapte să ies din ţară prin Nădlac, după care îmi rămân 79 de zile să dau ocol planetei, relaxat, folosindu-mă de tot felul de vehicule inedite: un aerostat, un tren cu aburi, o sanie cu câini, un pachebot, un autogir”, spune exploratorul. “Din păcate, n-am luat în calcul starea drumurilor din România şi traficul din Bucureşti. Am făcut 72 de zile până în Ungaria şi mi-am continuat drumul cu avionul, ca să nu depăşesc termenul limită.”
“Am făcut patru zile din Berceni până în Gara de Nord”, adaugă călătorul. “Apoi am încercat să iau trenul, dar căzuse un buştean pe şine şi am petrecut o săptămână la Videle. Am pierdut încă o săptămână sperând să prind loc în microbuzul de Craiova, şi în final mi-am băgat picioarele şi am luat-o pe jos.”

“Ajungi mai uşor de la Singapore la Vladivostok decât de la Roşiori la Caracal”, a conchis aventurierul.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Vasile
18 noiembrie 2013 11:11

Alte articole

Vezi mai mult