Românul cu cea mai mare anxietate se uită după controlori și când e în mașina lui

Se discută tot mai mult despre afecțiunile psihice, iar românii par lideri și în acest domeniu. Traficul este, aparent, o mare sursă de stres pentru români, însă nu doar din motivele arhicunoscute, precum aglomerația sau șoferii idioți cu numere Prahova. De fapt, un mare număr de șoferi se tem să nu vină controlorii, inclusiv când sunt la volanul propriei mașini.

”E vorba de românii care circulă în general cu mijloace de transport în comun, mai ales atunci când conduc chiar pe traseul pe care ar fi mers cu autobuzul sau tramvaiul. Ei somatizează această panică de a nu fi prinși de controlori, le transpiră mâinile, schimbă banda mai frecvent decât de obicei și trec pe roșu în speranța să lase controlorii în urmă, dar nu e decât o formă de schizofrenie”, spune psihiatrul Decebal Popescu.

Medicul spune că evident mai sunt și cazuri grave, de oameni cu traume din tinerețe, când au fost prinși de controlori și puși să sară ca să se audă dacă nu cumva le zornăie banii prin buzunare, ca să-i confiște, sau oameni care încă nu și-au recuperat buletinul de la controlorii de pe linia lui 41, că n-au făcut rost de 50 de lei cât e șpaga.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
25 aprilie 2023 11:52
Citește mai mult despre: anxietate controlor frică mașină psihologie șofer

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult